Nem megy a nyelvtanulás? Talán bele sem kezdesz? Nincs nyelvérzéked?

Van megoldás!

A nyelvtanulás 10 óriási tévedése c. ingyenes ebook-ból megtudhatod:

  • Miért életbevágóan fontos a nyelvtanulásban,hogy megtaláld az "embered"?
  • Mi a jelentősége a nyelvtanulásban a "mikrokörnyezetnek"?
  • Miről olvasgat az okos nyelvtanuló?
  • Mekkora az esélye annak, hogy valóban nincs nyelvérzéked?
  • Hogyan kell a nyelvtani szabályokat és a szavakat megtanulni?
  • Mi a közös a szexben és a nyelvtanulásban?
  • Mire kell figyelni, ha meg akarsz tanulni egy nyelvet?

Ráadás!

Ők már olvasták az ebook-ot

Ajánlom mindenkinek, aki a nyelvtanulással küszködik.

A legjobban az tetszett az írásban, hogy megerősítette bennem azt a tapasztalatot, hogy a hagyományos nyelvtanulási módszer, amellyel én is tanultam az iskolában nyelveket, teljességgel téves és a nyelvet egységében lehet igazán megtanulni, nem darabjaira szedve.

Ajánlom mindenkinek, aki a nyelvtanulással küszködik. Én személy szerint akkor fogom nagy hasznát venni, amikor a gyerekeim fognak az iskolában idegen nyelveket tanulni.

Melinda ... Vállalkozó

Közvetlen és egyszerű tanácsokat adott.:)

Bárkinek,aki elakadt a nyelvtanulásban.

Nagy Barbara ... Képzőművész

Igaz, gyakorlatias, és hiteles...

Igaz, gyakorlatias, és hiteles, mert az életünkben már átélt nyelvtanulási modellt állítja szembe a nyelvoktatásnak szánt, szintén tapasztalt módszerekkel. Megerősíti korábbi döntésem, hogy ott kell legyek a következő természetes nyelvtanulási diskurzuson.

Ajánlanám a következőknek: Oktatási Hivatal, Pedagógusok Szakszervezete, Tanár és tanítóképző intézetek....

Izsák Károly ... mindenes

Klassz írás, tettszett. Szerintem mindenkinek el kellene olvasni, főleg azoknak akiknek gond a nyelvtanulás.

Mindenkinek☺

Ész Attila ... Változásvezető

Már bele is vágtam!

Mindenképp lelkesítő! Eloszlatta minden félelmemet, bizonytalanságomat! Már bele is vágtam (illetve visszatértem) a nyelvtanuláshoz! Köszönöm!

A nyelvvizsgára készülő lányomnak már ajánlottam is! :)

Orsolya ... Kereskedő

...muszájból nem lehet nyelvet megtanulni

Köszönöm a jó tanácsokat. Már 3 éve tanulok németül és ez az írás teljesen alátámasztotta azt, amire ezen idő alatt magam is rájöttem, Igaz, lassan haladok és még a régi berögződések elő-előjönnek a fejembe (szótanulás). Ám beszédértésnél érdekes képességet fedeztem fel....abban lettem eddig a legjobb. ha ráhangolódok beszédtársam energiáira, akkor is egész jól megértem a mondandóját, ha nem is ismerem a szavakat. Gondolom ez fordítva is így működik, azért nem olyan fontos a helyes nyelvtan. A másik lényeges meglátásom, hogy muszájból nem lehet nyelvet megtanulni. Ha felszabadultan, jókedvvel, örömmel tanulunk, szinte magától megy.

Én ezt ajánlanám az összes nyelvtanárképzéshez és nyelvet tanuló embernek, diáknak, a nyelvkönyv kötelező kiegészítéseként.

Timár Katalin ... védőnő

Kitárul a világ...

Tetszik az írás. Gyakorolni szükséges a mondatokat, szavakat, az idegen nyelvet. Aki lazábban veszi és beszél, beszél, beszél nagy gyakorlatot szerez. Ezt tapasztalatból írom, volt egy ismerősöm, aki sokat beszélt németekkel (németül), nem törekedett a tökéletességre, biztos nem is mindent értettek meg a párbeszéd során, viszont boldogultak. Jó érzés volt, hogy van aki tud németül a munkahelyen.

Egyetemet nyelvvizsga miatt be nem fejezőknek, időseknek ajánlom ezt az írást elsősorban. Minden életkorban szükséges tanulni, kitárul a világ, tornáztatni illik az agytekervényeinket (is).

Marcsi

Szeretni kell a tanult nyelvet! :-)

Tulajdonképpen egy nagyon jó kis írás volt, bár nekem sok újat szerencsére már nem mondott! :-) De valóban nagyon jól megfogja, hogy miért tartják sokan olyan nehéznek a nyelvtanulást! Én mondjuk egy dolgot emelnék ki belőle: szeretni kell a tanult nyelvet! :-)

Mindenkinek ajánlom az ebook-ot! :-)

Pegan Bernadett

Ajánlom a kezdőknek és a ,,gyötrődösöknek"

Kedves Tibor! Már többször veselkedtem neki az angolnak, de sehol nem mondták még el, hogy ne keressek benne logikát, hogy próbáljak ,,angolként" tanulni. Ne az írásra és a szótanulásra fordítsam az időt. Így rengeteg kudarc ért.

Ajánlom a kezdőknek és a ,,gyötrődösöknek".

Erzsébet ... masszőr

Olvastam benne újat, amit eddig még máshol nem

A legjobban az tetszett, hogy olvastam benne újat is, amit eddig még máshol nem. Konkrétan, hogy mennyire fontos felvenni az adott kultúra rezgéseit, erre eddig nem is gondoltam, de nagyon egyetértek vele. Mindenkinek ajánlom ezt az írást, aki bármilyen nyelvet tanul, sok az írásban a gyakorlatban használható információ.

Éva

Mindenki csak segíteni és tanítani akar téged!

Ami a legjobban tetszett az írásban,hogy 10 pontban összefoglalja ,hogy nekem miért ment mindig könnyen a nyelvtanulás. Mert egyik pontot sem vettem komolyan vagy értettem velük egyet :) Játéknak éltem meg a nyelvtanulást,mint activity. Bárhogy is beszéltem -beszélnem kellett. A külföldieket nem félelmetesnek,hanem érdekesnek láttam,ahol pedig én voltam külföldi ott engem találtak érdekesnek.Ha az ember legyőzi kezdeti zavarát-az pedig csak úgy megy,ha a "farkasok" közé merészkedik,idegen nyelvűek közé,rádöbben hogy mennyi önkéntes nyelvtanár is van a társaságban:Mindenki csak segíteni és tanítani akar téged!

Mindenkinek ajánlom az ebook-ot,akinek már az iskolában elvették a kedvét a nyelvtanulástól...

Devecsery-Tápi Viktória ... recepciós

A legjobban az tetszett, hogy sok volt benne az "aha élmény. Nagyon jónak tartom.
Köszönöm szépen!

Gyakorlatilag mindenkinek!

Borgulya Edit

Élet van benne

Élet van benne: tapasztalat, valóság, az, amit egyébként valószínűleg sokan tud(t)unk is - csak már elfelejtettük... és mindez egy élvezetes kis olvasmányban. Az. 1-7. (8-10.) igazából nem volt újdonság, megerősítésnek kiváló, a 9. viszont valójában most esett le... kicsit olyan "tudtam - csak nem sejtettem" hatással.

Lényegében mindenkinek ajánlom ezt az írást, akit foglalkoztat a nyelvtanulás: aki még kételkedik, - aki szereti riogatni saját magát, - aki küzd (folyamatosan), - akiben ott ragadtak az iskolapad (rém)élményei, - vagy aki még nem kezdett bele és nincs még ötlete. És azoknak is akik csak úgy szeretik az olvasmányos írásokat értelmes mondanivalóval.

Henriett

Hitet adott

Hitet adott ahhoz, hogy én is képes vagyok idegen nyelven érteni és megszólalni. Biztonság érzettel tölt el az, hogy nem dől össze a világ, ha egy mondatot nem a leghelyesebben fogalmazok meg, ha nem tökéletes a kiejtésem azonnal. Nagy megkönnyebbülést jelent nekem, hogy nem kell feltétlenül csak az idegen nyelvkönyv felett órákig ülni és magolni a szavakat, hanem nézhetek az adott nyelven pl. egy filmet, ami hozzásegít a könnyedebb tanuláshoz.

Mindenkinek ajánlani tudom ezt az írást, főleg azoknak, akik hozzám hasonlóan a nyelvtanulásban eddig csak rossz tapasztalatokat szereztek.

Magdi ... ápolónő

Megerősített az eddigi nyelvtanulási szokásaimban

Csak megerősített az eddigi nyelvtanulási szokásaimban. Jelenleg is német nyelvterületen dolgozom. Ha jól, ha rosszul de beszélnem kell a vezetőimmel, az itteni emberekkel. Az utcán azért én is felszabadultabb vagyok. (Ilyen egy vidám magyar külföldön! :) )Nagyon segítőkészek, és kedvesek az emberek mikor hallják a saját nyelvüket egy idegentől.

Annak ajánlom ezt az írást, aki fél tanulni egy másik nyelvet, legyen az bármi! Igen, rendkívűl fontosak az apró, de annál fontosabb sikerélmények. A mai napig emlékszem rá, amikor (a cél nyelven!) néztem a tv-t, és megértettem az első német mondatot. (Der Kőnig ist Tod, azaz: A király halott. Óriási ereje volt! :) Ha nem ismerem a szükséges szavakat a mondataimhoz, kikeresem, 2x-3x elmondom magamnak (hangosan! :). Aztán megyek a cél személyhez. Lépésről, lépésre tanuljunk. (Schritt für schritt! :) )

Attila ... középvezető

Végre, végre, végre

Nagyon jó, Végre, végre, végre - gyorsan terjedjen ez a hozzáállás. Nyelvet tanitónak és a nyelvet tanulónak ajánlom azt az írást.

Kati

Két percben eloszlatta az aggályaim

Két percben eloszlatta az aggályaim, lelkesített, kézzelfogható, használható ötleteket adott a hatékony nyelvtanuláshoz. Köszönöm. Mindenkinek ajánlom, aki nyelvet kezd/újrakezd tanulni. Minden korosztálynak.

Séra Katalin ... dajka

Mindenkinek aki nyelvet akar tanulni...

Az ebook új irányból közelítette meg a nyelvtanulást. Mindenkinek ajánlom, aki nyelvet akar tanulni...és annak is aki nem :-)

Bába Rozália ... vállalkozó

Teljesen logikus

Teljesen logikus, főleg úgy hogy van egy 5 éves kisfiam és tényleg olyan jó hogy felhozta a gyerekeket példának. Tulajdonképpen a megfelelő módszerrel, nem rágörcsölve, szimpatikus tanároktól és emberektől a nekünk tetsző nyelvet biztosan el tudjuk sajátítani. Mindenkinek ajánlom az ebook-ot, aki nyelvet akar tanulni és fél hogy nem sikerül.

Ildikó ... kisvállalkozó

Érdekesnek és lelkesítőnek tartom

Tetszett az egész írás. Nagyon ötletes az, amikor összehasonlítja a nyelvtanulást és a még beszélni tanuló gyerek próbálkozását, hogy megértesse magát másokkal. Érdekesnek és lelkesítőnek tartom, kár hogy csak most olvashattam.

Mindazoknak ajánlom, akik idegen nyelvet akarnak elsajátítani.

Géza ... nyugdíjas

Tetszett, lelkesített

Tetszett, lelkesített. Ötleteket kaptam a saját tanulásom majdani kialakításához. Jelenleg ugyanis először a nyugdíj-kiegészítő jövedelmem megszerzésén dolgozom. Általánosságban is csökkentenem kell azon területek számát, melyekkel foglalkozom (más szóval nem célszerű elapróznom magam). Erre az egyik legerősebb motiváció: muszáj. Segítség: az utóbbi időben kialakult támogató mikrokörnyezetem.

Egy konkrét fiatalembernek feltétlenül ajánlom ezt az írást, akinek muszáj mielőbb megtanulnia németül. Eddig küszködött. Az édesanyjától értesültem a problémáról.

dr. Józsa Sándor ... mérnökszakértő (nyugdíjas)

Nagyon jó összefoglalás

Nagyon jó összefoglalás. Én is azt tapasztaltam sok tanítványomnál, hogy a kicsi önbizalom és a korábbi kudarcok gátolták őket. Az első pont az énkép fontosságára hívja fel a figyelmet, a 2. pont a saját magunkkal szemben támasztott elvárások hatására, a 3. pont arra, hogyan befolyásol, mit gondolnak rólunk mások, A többi pont is jól összefoglalja a rossz módszereket és a hibás elképzeléseket A 9. pont különösen friss gondolat , hogy akkor tanulhatunk gyorsan, ha el akarunk valamit érni, azaz a nyelvtanulás nem öncél, hanem pusztán egy eszköz. (A Természetes Nyelvtanulás c. könyvet is ezért ajánlanám, mert nagyon eredeti gondolatokat tartalmaz, jó stílusban, buzdítóan megfogalmazott, alapos írás.) Fontos gondolat, hogy bele kell merülni az adott nyelvbe, a kultúrába, a viselkedésmintákba. Hasznos, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a mikrokultúra számít. Ebből megérthető például, miért nincs értelme drága célnyelvi utazásra vagy tanfolyamra befizetni, ahol napközben hazánkfiaival vagyunk és anyanyelvünkön társalgunk ,vagy miért nem tud haladni a nyelvtanulással az, aki bár külföldön él, de magyar közeggel veszi körül magát.

Bárkinek ajánlom ezt az írást, aki szeretne nyelvet tanulni.

Földiné Szőke Sarolta ... nyelvtanár, tanulásmódszertan tanár

Lelkesített

Igen lelkesített. Igen azért is jutott a tudomásomra, mert azon túl, hogy szeretném a nyelvet beszélni, módszert is kerestem rá. Ez egy jó kezdet.

Idősebbeknek ajánlom, akik már az iskolai oktatásból teljes egészében kimaradtak, különórákra nem járnak. De érdeklődnek más nemzetek nyelve után.

Kothencz Brigitta ... e-tanácsadó

Ajánlom mindenkinek

A testbeszéd ès kultúra átvételének fontossága idegen környezetben fogott meg a legjobban.

Ajánlom mindenkinek, a kezdőknek, hogy ne induljanak téves úton, a többieknek, hogy ráleljenek végre a helyes útra.

Ági ... Life coach

Nagyon hasznos összefoglalás

Nagyon hasznos összefoglalás. A "Természetes nyelvtanulás" című könyvet korábban már beszereztem, most neki is állok az olvasásának. Köszönöm!

Ajánlom minden nyelvtanulónak, aki még nem talált rá a tanulás mikéntjére.

Csizmazia Bea

Teljesen egyetértek vele.

Amit leírt teljesen egyet értek vele.
Bárkinek tudnám ajánlani ezt az anyagot!

Csilla ... tanuló

...minden szavával egyetértek.

Az ötlet nagyon eredeti, minden szavával egyetértek.

Mindenkinek ajánlom ezt az anyagot, aki most kezdi a nyelvtanulást.

Jakus Zoltán ... nyugdíjas

Azokat a dolgokat szedte össze, amivel én is bíztatni szoktam másokat

A legjobban az tetszett az írásban, hogy pont azokat a dolgokat szedte össze, amivel én is bíztatni szoktam másokat. Mindenkinek ajánlom ezt az e-book-ot, aki még nem tudott rájönni, miért is jó egy (vagy több) idegen nyelv ismerete.

Orsi ... fordító

Mind a 10 pont igaz...

Sok embernek a hiedelmét lehetne eloszlatni vele, mert mind a 10 pont igaz.

Szinte mindenkinek ajánlom ezt az írást, aki bármit el a akar sajátítani (nem csak a nyelvre gondolok).

Galuska

A hagyományos nyelvórákat szerintem elfelejtem egy életre

Nagyon tetszett, ahogy új nézőpontba helyezte a gyakorlás lehetőségeit. A hagyományos nyelvórákat szerintem elfelejtem egy életre.

Mindenkinek ajánlom, aki szeretne használni egy nyelvet, a szó klasszikus értelmében.

Szauervein Andrea

Tudok időt teremteni magamnak a nyelvtanuláshoz

Ritkaságszámba megy az ennyire őszinte és bátorító cikk a nyelvtanuláshoz való helyes hozzáállásról és annak eszköztáráról. Nagyon hasznos tippeket kaptam ahhoz, hogy munka mellett hogyan tudok időt teremteni magamnak a nyelvtanuláshoz. Köszönöm, hogy elolvashattam.

Minden kezdő vagy folyamatosan újrakezdő nyelvtanulónak ajánlom, hogy minél gyorsabban elérhesse a nyelvelsajátítással kapcsolatos céljait.

Budaházi Zsuzsanna ... minőségirányítási munkatárs

Két nyelvet tanultam meg ezen a módon...

Ez az írás megmutatja, hogy miként lehet egy idegen nyelvet megtanulni szinte észrevétlenül. Én két nyelvet tanultam meg ezen a módon, és messze magabiztosabb nyelvtudásra tettem szert, mint a nyelviskolákban tanult másik két idegen nyelven.. Ezért az utóbbi kettőt többnyire letagadom, bár azokon sem lehet eladni. engem.

Azoknak ajánlom ezt az ebook-ot, akik tele vannak előítéletekkel a nyelvtanulási képességeiket illetően. Akik eddig görcsösen akartak idegen nyelvet tanulni, ahelyett, hogy játékosan tennék, és elhinnék, hogy idegen nyelvet tanulni gyerekjáték. Javaslom figyeljék meg a gyerekeket.! Egy-egy új szót addig használnak ezerféle variációban, míg meg nem értették, hogy mit is jelent.. És ezzel rögzítették is, kitörölhetetlenül..

Éva Horváth ... személyi bankár

Azoknak akik hisznek a nyelvérzék mítoszban...

Egy kezdőnek, újrakezdőnek adhat lendületet. Annak aki megrekedt egy szinten segíthet tovább lépni... Az ötletek szintén hasznosak. Nem könnyen lelkesedem mert tudom hogy egy nyelv megtanulása elfogadható szinten több száz óra "fegyelmezett" tanulás. A módszer valóban nem mindegy, és jó ha valamilyen formában megvan az anyanyelvi környezet. Akkor ragad az emberre a nyelv... Viszont még akkor is idő. Arra tényleg nem kell figyelni hogy tökéletes legyen a mondatszerkezet.. Kialakul... Merni kell megszólalni. A megértés már egy másik dolog. Angol nyelven vannak komolyabb tapasztalataim... Éltem Írországban és a vidéki Angliában. Nos itt nem a BBC hírolvasóit kell megérteni... Van tájszólás, vannak fogyatékos emberek és nincsenek fogak... Főleg az én szakmámban. Mintha egy másik angolt kellene megtanulnod... Mindig belenézek, ha valami "új" módszer vagy más megközelítés jelenik meg.... Mindegyikben van hasznos elem.... Ez a metódus is érdekel... Kell türelem.... Kell lelkesedés és sikerélmény. Szóval vágjon bele aki eddig nem tette meg Brexit ide vagy oda... Hamarosan nekem is folytatnom kell a németet, mert az is érdekel.... Meg az orosz (régen mikor kötelező volt bezzeg nem érdekelt)... Spanyol... Olasz... S mögötte a kulturális háttér... Sok sikert!

Bárkinek ajánlom, akinek nincs tapasztalata nyelvtanulás terén. Kudarcok érték, félt elkezdeni. Újra kezdené de nem tudja hogyan... Felfedezőknek... Azoknak akik hisznek a "nyelvérzék mítoszban" ... Akiknek nincs idejük hagyományos nyelvtanulásra Szinte bárkinek.... Megéri. A megérteni és megértetni élménye bármely nyelven felemelő érzés.... Érdemes megpróbálni...

Zoltan ... Care worker

Sosem küldünk spam-et.
Adatkezelési nyilvántartási számaink: 
NAIH-95692/2016. és NAIH-95693/2016.